2009-01-23

L5. Blackout

Rööperi-elokuva herätti uteliaisuuteni. Millaisiahan suomalaiset elokuvat yleensä ovat? Ovatko ne hyviä, huonoja, tylsiä, mielenkiintoisia? Joten ajattelin sitten käydä katsomassa mahdollisimman monta kotimaista elokuvaa vuonna 2009.

JP Siili on ohjannut ja käsikirjoittanut elokuvan Blackout. Se kertoo sydänkirurgista, joka saa naulapyssystä päähänsä, makaa toista vuottaa koomassa ja herää. Menee sitten suoraan punttisalille ja kävelee reippaasti. Harvinaisen vähän vuoden makaaminen vaikuttaa sydänkirurgeihin.

Pää ei kirurgilla toimi. Muisti pätkii. Takaumina palaa mieleen mustavalkoisia kuvia. Niiden perusteella kirurgi ja hänen uusia muijansa alkavat selvitellä sairaalan arkistoista kuka on mahtanut naulata kirurgin pään. Tilanne kärjistyy: ensinnäkin kirurgi kiinnostuu uudesta muijastaan niin että jättää aiemman vaimonsa, joka on ministeri. Ilmeisesti kokoomuslainen.

Poliisit ovat ihan pihalla, autot yrittävät ajaa kirurgin päälle, eräs lääkäri hyppää katolta ja kuolee, uusi muija saa lapsen jne. Lääkärit haukkuvat ministerin. Jne. Lopussa leffaan ilmestyy uusi henkilö ja kirurgin henki on uhattuna. Lopussa paha saa palkkansa. Ministeri ei.

Semmoista. Jääkön tarkempi juonikuvaus muille. Arvosteluja lisää Kritiikkiportista.

Entä oliko leffa hyvä vai huono? Ei kumpaakaan. Suurimmaksi osaksi se oli sujuvaa viihdettä. Pari tähteä sille voisi antaa.

Katsottu: 22.1.2009, Kinopalatsi, Turku, yksin

Ei kommentteja: